En blanc

Sembla ser que la textura llisa i clara de les pàgines en blanc espanta, tot i així, és dels pocs espais que ens queden on encara està tot per fer. Serà que estem més habituades a seguir una línia fina i profunda que altres han traçat abans i, és clar, no és fàcil trobar-se davant l’abisme blanc i imprevisible.

L’espai en blanc pot ser una búsqueda constant o un lloc del qual fugir a tota costa. O bé, una mescla, ja que tot perseguint l’anhel de tocar-lo, es pot omplir el temps de soroll per tal de no arribar-hi mai. Rere tot ideal palpable o inventat hi ha un punt de por que hem après a llegir com aquell avís que ens alerta d’allò que no sabrem o podrem fer mai. Ben mirat, podria ser la senyal que ens permeti fer el salt al buit per trobar-nos en l’infinit creatiu de la pàgina en blanc.

El terror real hauria de rugir davant l’absència d’espais en blanc: caps de setmana en blanc, tardes en blanc, llocs i gent, en blanc… Potser no fa falta llençar-s’hi de cop. Qui sap si per començar en hi ha prou en sortir de tan en tan als marges de les llibretes ja escrites i observar quines estructures ens aguanten i així idear fórmules per poder-les enderrocar. I si provéssim d’explicar-nos, encara que sigui en veu baixa, quines són les nostres passions i amb quines pors van de la mà? Tal vegada podríem atrevir-nos a fer tot allò que considerem que se’ns dóna fatal i així anar movent els nostres límits.

Animar-se a traçar en una pàgina en blanc no ens despulla de referents ni ens fa recuperar la innocència extraviada. Més aviat és tenir com a aliat allò que ens inspira, és reconèixer-se en la passió dels altres a través dels seus ulls brillants.

O jo què sé. Lluny de voler semblar moralista, tan sols venia a dir que busco el paisatge de les pàgines en blanc com a forma de fugida del control autoimposat, com a racó per fer realitat el miratge de sentir-me i expressar-me en llibertat. He pensat que a tu podria estar passant-te el mateix, resulta que trepitgem carrers similars i ens perdem per les mateixes avingudes.

(Publicat a La Burxa 209)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s