Sobre el procés creatiu

Encara no sé massa cosa del meu procés creatiu, fa ben poc que m’he atrevit realment a explorar-lo. Del que he descobert fins ara és que m’assalten frases, idees esporàdiques, al mig del carrer, a la dutxa, mentre faig el finar o miro els núvols. Les atrapo al vol i les escric ràpid, per a què no s’escapin. En aquell moment em semblen màgiques i terriblement belles i no hi vull posar cap lupa analítica que m’espatlli la sensació i ho esgarri tot amb el seu judici puclre i exigent.

Hi ha textos que em ballen durant setmanes al cap; els vaig amuntegant a fragments en les meves llibretes arrugades. Després camino, camino molt. Vaig entrant poc a poc en un racó de mi al què només hi arribo de vegades. No hi arribo perquè sí, el busco de forma conscient, amb el temps he après com entrar-hi.

Camina, camina molt.

L’aire glaçat de la muntanya, la música de fons d’una teteria.

Tancar els ulls i no escoltar com normalment escoltes, fer-ho d’una altra manera.

Aleshores, davant d’un full en blanc, aboco les idees, les frases prèvies, en descarto d’altres i en floreixen de noves. És instintiu i entenc que potser no t’agradi, però a mi això ja no m’importa, o m’importa menys.

D’altres vegades sóc volcà i expulso, de cop i d’imprevist, tot el que per dins em crema.

Així que escric des de la nafra, des de la ràbia, des de la il·lusió, des de l’esperança; des del garbuix que sovint sóc. Escric des del sentir, perquè m’avorreix qualsevol cosa que no sigui sentida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s